هدیه متفاوت قالیباف به سران تاجیکستان | رصد روز
اجتماعي
بزرگنمايي:
پیام خراسان - به گزارش، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس طی سفرش به تاجیکستان، شاهنامه فروسی و مجموعه دستگاههای موسیقی ایران را به سران این کشور هدیه داد.
مجموعه دستگاههای موسیقی ایران، اثر استاد حسین علیزاده است که آخرین روز شهریور امسال رونمایی شد. این اثر شامل 302 قطعه، 13 آلبوم و 13 ساعت موسیقی است که بیش از 100 نفر در تولید آن مشارکت داشتند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
محمدباقر قالیباف (زادهٔ 1 شهریور 1340) نظامی و سیاستمدار ایرانی است که بهعنوان نماینده دورههای یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس فعالیت میکند. وی همچنین از خرداد سال 1399 ششمین رئیس مجلس شورای اسلامی است.قالیباف به مدت سه دوره در فاصله سالهای 1384 تا 1396 شهردار تهران بود و پیش از آن نیز در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا، نیروی هوایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروی انتظامی سمت فرماندهی داشته است.
قالیباف دارای مدرک دکتری در رشته جغرافیای سیاسی است و دوره خلبانی هواپیمای ایرباس را در فرانسه گذرانده است. او در سال 1361 فرمانده تیپ 21 امام رضا شد و سپس به فرماندهی لشکر 5 نصر خراسان در جنگ ایران و عراق ارتقاء یافت. او همچنین در دوران فرماندهی نیروی انتظامی، رئیس و نماینده ویژه رئیسجمهور ایران، سید محمد خاتمی در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بود.قالیباف در شهریور 1384 با اجماع شورای شهر بهعنوان شهردار تهران انتخاب شد. او نامزد اصلی انتخابات ریاستجمهوری 1384 و 1392 بود که بهترتیب چهارم و دوم شد. او از سال 1396 تا 1399 عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
قالیباف از شخصیتهای برجستهٔ فساد در ایران است و نام او با پروندههای بزرگ فساد اقتصادی گره خورده است. او در شهریور 1395 بهدنبال افشای گزارش سازمان بازرسی کل کشور پیرامون واگذاری حجم عظیمی از املاک شهرداری با تخفیف گسترده به افراد و تعاونیهای مختلف در رسانهها به فساد متهم شد. پس از این رخداد، قوه قضائیه اقدام به بستن چند سایت و دستگیری سردبیر سایت معماری نیوز—که متن نامه سازمان بازرسی را افشا کرده بود—کرد. به گفته وکیل قالیباف، این افراد بهعلت نشر اکاذیب محکوم شدند. همچنین قالیباف در این خصوص تبرئه شد. او به چند فقره فساد مالی دیگر متهم شده است. سفر خانوادهٔ قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی کودک در رسانهها بازتاب داشت.
قالیباف عضو هیئت علمی و دانشیار گروه جغرافیای سیاسی دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران است. مجله نیوزویک در سال 2009 او را در رتبه هشتمین فرد قدرتمند در ایران قرار داد. او در سال 1387 (2008 میلادی) از طرف وبگاه شهرداریهای جهان، با رأی مردم، به عنوان هشتمین شهردار برتر دنیا معرفی شد.
زندگی شخصی
محمدباقر قالیباف در 1 شهریور 1340 در شهر طرقبه از پدری کُرد کرمانج و مادری فارس زاده شد.پدرش حسین قالیباف است و برادرش حسن قالیباف طرقبهای در عملیات کربلای 4 در جریان جنگ ایران و عراق کشته شد.
قالیباف در سال 1361 در سن 21 سالگی ازدواج کرد. همسر او زهرا مشیر، زنی از محلهٔ طرقبه است که همسایه قالیباف بود. دوران دبیرستان را به پایان نرسانده بود که روحالله خمینی، صیغه عقدشان را جاری کرد. او در سازوبرگ همسرش سمت مدیریت اداره امور بانوان شهرداری تهران و مشاور شهردار را داشته است. البته بنا به ادعای قالیباف، وی در این پستها، حقوقی دریافت نکرده است. افزون بر آن، او شعر میگوید، نقاشی میکند و جامعهشناسی میخواند. وی پس از نامزد شدن شوهرش در انتخابات ریاستجمهوری ایران (1392) از مدیریت کل امور بانوان شهرداری تهران استعفا کرد تا در صورت انتخاب همسرش حضوری فعال در دولت وی داشته باشد.
فروردین 1401 انتشار عکسهایی در شبکههای اجتماعی از سفر همسر، دختر و داماد قالیباف به ترکیه برای خرید سیسمونی نوزاد خبرساز شد. در واکنش الیاس قالیباف، پسر او با انتشار پیامی عذرخواهی کرده و این سفر را اشتباه توصیف کرده است. پس از آن وحید اشتری، افشاگر این رویداد به دو سال حبس و ممنوعیت از هرگونه فعالیت در اینترنت و شبکههای اجتماعی محکوم شد.
برای عضویت در کانال رصد روز کلیک کنید
لینک کوتاه:
https://www.payamekhorasan.ir/Fa/News/745993/